Príbeh etikety

S registráciou prevádzkarne na medík ide ruka v ruke aj výroba etikety podľa špeciálnych noriem SZV, ktoré musí spĺňať. Na trhu dokonca aj predávajú už rozličné predtlačené etikety/nálepky na poháre. Chceli sme ísť aj my s modernou dobou a dať si vytlačiť tú najfarebnejšiu a najzaujímavejšiu etiketu a nalepiť si ju na náš pohár. Keďže tie poháre aj často recyklujeme, teda umyjeme a znovu použijeme, zistili sme, že niektoré etiketky idú pekne dole z pohárov, iné až po niekoľko hodinovom odmočení a niektoré až drôtenkou, s čím je už poriadna babračka a zábava na niekoľko dní pri väčšom množstve pohárov. Po čase sme si uvedomili, že ak chceme aby to bolo praktické a funkčné, tadiaľto cesta nevedie.

Preto sme si dali prácu navyše, zainvestovali o niečo viac a vznikla naša uväzovacia etiketa vo formáte 6-uholníka, niečo ako 4 stranová knižočka s dierkou. Dizajn veľmi jednoduchý, avšak so všetkými potrebnými informáciami, je prehľadná a ľahko sa v nej orientuje. Každú etiketku ručne priviažeme jutovým špagátikom k akémukoľvek typu pohára a tak je funkčná pre všetky objemy, tvary a druhy medu, keďže sme informácie ako: druh medu, dátum plnenia a hmotnosť nechali prázdne. Do tlače teda nedávame rezervné etikety. Všetky potrebné informácie si opečiatkujeme ručne podľa obalov, do ktorých sme medík plnili a tým pádom u nás nevzniká odpad a ani žiadne prebytočné etikety, ktoré už nie je kam nalepiť.

Tieto etikety nám môžete tiež vrátiť a môžu sa znovu použiť, len sa prepíše dátum plnenia medu a možno gramáž podľa potreby. Na označenie, čo je v pohári to bohato postačuje a tým pádom ušetríme zase kúsok papiera, ktorý by inak skončil v koši. Taktiež si tieto etikety môžete nechať doma odložené a označiť si nimi naše medíky sami.