Mydielka

Na túto tému sa chceme vyjadriť už dlhšie a preto sme radi, že sme si našli čas a energiu napísať sem niekoľko slov, aby sme vám ukázali svetlo na konci tunela, čo sa našich mydielok týka.

Mydielka sa učíme robiť už vyše 7 rokov. Bolo veľa nepodarkov, sklamaní, ale aj úspechov, o ktoré sa s vami radi delíme. Receptúry, ktoré používame sú rokmi overené a celá naša rodina používa mydlá z našej výroby a sme s nimi všetci spokojní. Napriek dlhoročným skúsenostiam môžeme povedať, že každá nová várka predstavuje malé prekvapenie a nie vždy sú výsledky ukážkové, chce to veľa trpezlivosti a správneho načasovania.

V každom mydle je aj včelí vosk z našej včelnice, ktorý je bohatý na vitamíny A a má liečivé účinky. Podieľa sa na udržiavaní vlhkosti pleti a je veľmi účinný v boji proti vráskam. Do väčšiny receptúr pridávame aj propolis od našich včielok, ktorý má pozitívne účinky na pokožku. Zlepšuje stav ekzémov, akné, zle hojacich sa rán i plesní. Tiež používame vlastné vypestované liečivé bylinky, o ktoré sa s láskou staráme, sami ich spracovávame a vieme ako ich pestujeme. Používame oleje, keď je možnosť lisované za studena a v najlepšej kvalite. Naše mydlá sú 100% PRÍRODNÉ.

Z viacerých dôvodov nepoužívame palmový olej (najmä devastácia dažďových pralesov a úhyn chránených živočíšnych a rastlinných druhov), takže naše mydielka sú PALM OIL FREE, čo nie každý výrobca mydiel zohľadňuje. No všimli sme si, že niektoré popredné značky už riešia aj túto problematiku a snažia sa vyrábať kozmetiku bez palmového oleja, čo veľmi oceňujeme.

Na výrobu mydiel používame metódu za studena, čo znamená, že si každú mydlovú zmes sami namiešame a starostlivo vyberáme jednotlivé zložky a vieme, čo v každom mydielku presne je. Nekupujeme si predpripravené glycerínové hmoty, ani iné mydlové hmoty, takže naše mydlá sú 100% HANDMADE (ručne robené) a vyrobené na Slovensku.

Proces výroby mydlovej hmoty trvá niekoľko hodín, potom ju rýchlo nalievame do foriem, no týmto celý proces nekončí. Každú formu musíme starostlivo odložiť najmenej na 24 hodín, počkať kým stuhne, vyklopiť (nie vždy sa to podarí) a potom mydielka nerušene zrejú najmenej 1 mesiac, niektoré potrebujú dlhší čas na finálnu podobu a kvalitu.